Actueel

Verkoopexpositie ‘Echte Winters’ – ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw.
Prenten en tekeningen met winterse gezichten vol ijsvermaak.

Te bezichtigen bij Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge, Bernard Zweerskade 18 te Amsterdam van woensdag 25 november t/m zondag 20 december.

De winter ligt veel Nederlanders na aan het hart. De gedachte aan ijs en schaatsen alleen al doet het sneller slaan. Vroeger even goed als tegenwoordig. Dat maakt deze presentatie van maar liefst 47 ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw duidelijk. Schaatsers jong en oud, kolfspelers, priksleetjes en rijk versierde arrensledes, vrolijke vrijages en valpartijen, koek-en-zopie aan de kant, maar ook houtvervoer, palingsteken en andere winterse activiteiten. Een grote variatie, die een onderhoudende en informatieve kijk geeft op het leven tijdens het koudste seizoen in vroeger eeuwen. Zeker in economisch mindere tijden zorgen zulke taferelen voor hartverwarmend kijkgenot.

Al eeuwen lang herkent men in ijsgezichten die goede oude tijd en wordt een brug geslagen naar een (ver)heerlijk(t) verleden.

Mocht u willen langskomen dan vragen wij u in verband met corona een afspraak te maken, zodat we bezoekers kunnen spreiden. Dat kan via email: interantiquariaat@chello.nl, of telefonisch 06-53737422.

In het kader van de expositie verschijnt een Echte Winters-kwartetspel dat u voor €6,- (plus verzendkosten) bij ons kunt bestellen.

bezoek de website

Facebook

This young lady will join Harrison-Hiett Rare Books in stand K98 at Firsts London (May 18-21). Find out more about this Spanish ambrotype photograph here:www.firstslondon.com/exhibitors/profile/9742----Deze jonge dame zal de komende dagen (18-21 mei) te zien zijn in de stand van Harrison-Hiett tijdens Firsts London. Klik op bovenstaande link voor meer informatie. ... See MoreSee Less
View on Facebook
Antiquariaat De Roo is one of four NVvA-members participating in FFirsts Londons Rare Book Fair which takes place from May 18 to 21. Booth C21. Check out their highlights here: www.firstslondon.com/exhibitors/profile/812----Antiquariaat de Roo is een van de vier leden van onze vereniging die dit jaar deelnemen aan Firsts London, de internationale antiquarenbeurs van Engeland. Klik op bovenstaande link voor enkele highlights die van 18 tot en met 20 mei (De Roo is er op de afsluitende zondag niet bij) te zien zullen in Stand C21. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Recente catalogi

Meer catalogi