Actueel

Verkoopexpositie ‘Echte Winters’ – ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw.
Prenten en tekeningen met winterse gezichten vol ijsvermaak.

Te bezichtigen bij Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge, Bernard Zweerskade 18 te Amsterdam van woensdag 25 november t/m zondag 20 december.

De winter ligt veel Nederlanders na aan het hart. De gedachte aan ijs en schaatsen alleen al doet het sneller slaan. Vroeger even goed als tegenwoordig. Dat maakt deze presentatie van maar liefst 47 ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw duidelijk. Schaatsers jong en oud, kolfspelers, priksleetjes en rijk versierde arrensledes, vrolijke vrijages en valpartijen, koek-en-zopie aan de kant, maar ook houtvervoer, palingsteken en andere winterse activiteiten. Een grote variatie, die een onderhoudende en informatieve kijk geeft op het leven tijdens het koudste seizoen in vroeger eeuwen. Zeker in economisch mindere tijden zorgen zulke taferelen voor hartverwarmend kijkgenot.

Al eeuwen lang herkent men in ijsgezichten die goede oude tijd en wordt een brug geslagen naar een (ver)heerlijk(t) verleden.

Mocht u willen langskomen dan vragen wij u in verband met corona een afspraak te maken, zodat we bezoekers kunnen spreiden. Dat kan via email: interantiquariaat@chello.nl, of telefonisch 06-53737422.

In het kader van de expositie verschijnt een Echte Winters-kwartetspel dat u voor €6,- (plus verzendkosten) bij ons kunt bestellen.

bezoek de website

Facebook

Hoogtepunt van de nieuwjaarsreceptie van de NVvA, vorige week in Antwerpen, was het bezoek aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience . Na de hartelijke ontvangst met koffie en thee werden we in drie groepen rondgeleid door de enthousiaste conservatoren. We bezochten de prachtige hoofdzaal, de geklimatiseerde opslag met mooie ruimtebesparende rolkasten, de leeszaal, de IT-ruimte met scanners, en we maakten kennis met een paar van de mooiste en kunstzinnigste werken uit de bibliotheek. Dank aan onze Belgische collega's voor het leuk en passende programma. Foto's: Emile Kerssemakers.----The highlight from our New Year reception, last weekend in Antwerp, was the visit to beautiful Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience! ... See MoreSee Less
View on Facebook
New catalogues on our website!nvva.nl/en/catalogues-----Bekijk nu de nieuwste catalogi op onze website:nvva.nl/catalogi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Recente catalogi

Meer catalogi