Actueel

Verkoopexpositie ‘Echte Winters’ – ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw.
Prenten en tekeningen met winterse gezichten vol ijsvermaak.

Te bezichtigen bij Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge, Bernard Zweerskade 18 te Amsterdam van woensdag 25 november t/m zondag 20 december.

De winter ligt veel Nederlanders na aan het hart. De gedachte aan ijs en schaatsen alleen al doet het sneller slaan. Vroeger even goed als tegenwoordig. Dat maakt deze presentatie van maar liefst 47 ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw duidelijk. Schaatsers jong en oud, kolfspelers, priksleetjes en rijk versierde arrensledes, vrolijke vrijages en valpartijen, koek-en-zopie aan de kant, maar ook houtvervoer, palingsteken en andere winterse activiteiten. Een grote variatie, die een onderhoudende en informatieve kijk geeft op het leven tijdens het koudste seizoen in vroeger eeuwen. Zeker in economisch mindere tijden zorgen zulke taferelen voor hartverwarmend kijkgenot.

Al eeuwen lang herkent men in ijsgezichten die goede oude tijd en wordt een brug geslagen naar een (ver)heerlijk(t) verleden.

Mocht u willen langskomen dan vragen wij u in verband met corona een afspraak te maken, zodat we bezoekers kunnen spreiden. Dat kan via email: interantiquariaat@chello.nl, of telefonisch 06-53737422.

In het kader van de expositie verschijnt een Echte Winters-kwartetspel dat u voor €6,- (plus verzendkosten) bij ons kunt bestellen.

bezoek de website

Facebook

De eerste nieuwe catalogi van 2021 zijn van Antiquariaat FORUM en Gert Jan Bestebreurtje Rare Books. Klik op de plaatjes voor de juiste links.

----

The first catalogues of 2021 come from Forum Rare Books and Gert Jan Bestebreurtje Rare Books. Click the images for the links.
... See MoreSee Less

View on Facebook

"Toen ik in 1994 mijn antiquariaat begon, had ik wel een doel voor ogen: ooit zo’n zaak te hebben als André, en zo’n antiquaar te worden als André". Lees hier de persoonlijke herinneringen van Fokas Holthuis aan NVvA-erelid André Swertz, die ons vorige week helaas is ontvallen:
fokas.nl/2021/01/11/nieuwsbrief-935-andre-swertz

----

The latest newsletter from antiquariaat Fokas Holthuis is devoted to highly regarded former NVvA-president André Swertz who passed away last week.

ILAB - International League of Antiquarian Booksellers
... See MoreSee Less

View on Facebook

Recente catalogi

Meer catalogi