Inter-Antiquariaat MEFFERDT & DE JONGE

Meer dan 40 jaar zijn Inter-Antiquariaat en antiquariaat Pieter Mefferdt actief met het kopen en verkopen van antieke boeken, atlassen, prenten en tekeningen. Tot begin jaren 1990 ging het voornamelijk om tussenhandel, tegenwoordig richten we ons uitsluitend nog op de particuliere (en soms ook institutionele) liefhebbers en verzamelaars.

Inter-Antiquariaat en Antiquariaat Pieter Mefferdt treden sinds 2002 naar buiten onder één naam: Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge. Het bedrijf is in 2004 van oprichter Peter de Jonge overgegaan op zijn zoon Robert-Jan de Jonge. Partner Harry Kenter, eigenaar van antiquariaat Pieter Mefferdt, is met pensioen gegaan in 2009.

Wij verkopen de mooiste stadsplattegronden, land- en zeekaarten uit de 16 de tot en met de 19de-eeuw. Ook stadsgezichten, getekend en gedrukt tot ca. 1850, vormen een belangrijk onderdeel van de collectie. Wij houden van prenten en tekeningen met een verhaal, veelal een stuk Nederlands cultureel erfgoed. Daarnaast zijn wij sinds een jaar of 10 wereldwijd de grootste handelaar in staal- en heliogravures van Sir Lawrence Alma-Tadema.

U vindt ons op een aantal beurzen per jaar. Dit jaar zijn dat ART Breda en PAN Amsterdam. Ook wordt er jaarlijkse meestal nog een verkooptentoonstelling georganiseerd. Catalogi voor deze evenementen verschijnen in drukvorm en op onze site. Betaling met iDeal of creditcard mogelijk.

Wij zijn op afspraak voor u geopend.

www.facebook.com/MefferdtDeJonge
www.instagram.com/MefferdtDeJonge

 

Contact information

Robert-Jan de Jonge

Bernard Zweerskade 18

1077 TZ

Amsterdam

T. (+31) (0)20 6 64 0841

M. (+31) (0)6 53 73 74 22

E. interantiquariaat@chello.nl

W. http://www.inter-antiquariaat.nl

Highlights from Inter-Antiquariaat MEFFERDT & DE JONGE

Catalogues

Alle boeken en catalogie van Inter-Antiquariaat MEFFERDT & DE JONGE