Scrinium Classical Antiquity

Scrinium, opgericht in 1993, is een boekhandel | antiquariaat gespecialiseerd in nieuwe, antiquarische en tweedehands boeken betreffende de Klassieke Oudheid: teksten, commentaren, vertalingen, maar ook boeken over klassieke archeologie, taalkunde, filosofie, taalkunde, reizen, geschiedenis, mythologie, kinderboeken, boeken over de receptie van de Klassieken in de Middeleeuwen, de Renaissance en de moderne tijd, Byzantina en neo-Hellenika, en nog veel meer onderwerpen die te maken hebben met de Oudheid. Een aantal van onze boeken bestrijkt ook landen, beschavingen, en religie uit de periferie van de klassieke wereld: Egypte, het Midden-Oosten, het vroege christendom. Nieuwe boeken zijn ofwel in voorraad of worden op verzoek bij de uitgever besteld. Wij hebben een aansluiting bij veel uitgeverijen en distributiecentra in Nederland en daarbuiten.

Eigenaren: drs. Nelleke Dansen en drs. Henk Waaijenberg

Zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde, en studeerde af in de Letterkunde van de Middeleeuwen. Voor haar eindscriptie schreef zij vier Middelnederlandse handschriften af van het Leven van Benedictus, het tweede boek uit de Dialogen van Gregorius de Grote, waarbij ze zich concentreerde op de Noord-Nederlandse handschriften die tot die tijd nog niet bestudeerd waren. Ze stond voor de klas, en studeerde ondertussen Klassieke Taal- en Letterkunde in Nijmegen, maar is inmiddels volledig werkzaam in Scrinium Classical Antiquity. Naast haar werk voor de boekhandel is zij ook professioneel voorlezer en voice-over.

Hij studeerde Klassieke Taal- en Letterkunde in Utrecht en studeerde af op Latijn, Oude Geschiedenis en didactiek. Hij stond voor de klas als leraar Latijn en Grieks. Ook studeerde hij Nederlandse Taal- en Letterkunde waarbij hij zich specialiseerde in de literatuur van de negentiende eeuw. Zijn afstudeerscriptie bestond uit een bio- en bibliografie van de classicus A.J. Vitringa, rector van het Deventer Atheneum Illustre. Op dit moment is hij volledig werkzaam in Scrinium Classical Antiquity.

Scrinium Classical Antiquity is alleen geopend op afspraak. Op onze website https://www.scrinium.nl vindt u meer details.

Onze boeken kunt u rechtstreeks via onze webshop bestellen.

Contact information

Nelleke Dansen

Hollenberg 13

7121 MC

Aalten

T. +31 (0)543 45 27 57

E. scrinium@scrinium.nl

W. http://www.scrinium.nl

Highlights from Scrinium Classical Antiquity

Alle boeken en catalogie van Scrinium Classical Antiquity