Galerie Stylo

Galerie Stylo bestaat sinds 2004 en is gevestigd in Bennebroek, tussen Heemstede en Hillegom. Mijn enthousiasme voor oude affiches vloeit voort uit de unieke combinatie van eigenschappen die ze bezitten. Want behalve de esthetische kwaliteit zijn affiches vooral getuigen van de sociale, politieke en culturele geschiedenis. Bij elkaar vormen die een venster waardoor je de geschiedenis vanaf 1880 tot het heden voorbij kunt zien trekken. Vrijwel alle bekende kunstenaars uit de 20e eeuw hebben affiches ontworpen, voor hun eigen tentoonstellingen, maar ook voor producten en propaganda.

Naast een grote groep, vooral buitenlandse, verzamelaars mag ik musea en instituten tot klant rekenen. Verscheidene gerenommeerde musea bezitten omvangrijke collecties, van het Stedelijk Museum in Amsterdam tot het Museum of Modern Art in New York.

Oude originele affiches vormen de kern van de collectie. Daarnaast verkoop ik boeken, tijdschriften, gebruiksdrukwerk en grafiek gerelateerd aan affichekunst en -ontwerpers. Bij de inkoop hanteer ik hoge maatstaven als het om grafische kwaliteit en historische waarde gaat. Bovendien zijn het vaak affiches die nog maar in zeer beperkte aantallen verkrijgbaar zijn, in sommige gevallen is zelfs niet meer dan een handvol exemplaren bekend dat de afgelopen eeuw heeft overleefd. Behalve verkoop en inkoop kunt u bij mij ook terecht voor zoekopdrachten, advies en consignatie.

Contact information

Rob van Vulpen

Rijksstraatweg 10B

2121AE

Bennebroek

T. 06-29536299

M.

E. info@galeriestylo.nl

W. http://www.galeriestylo.nl

Highlights from Galerie Stylo

Alle boeken en catalogie van Galerie Stylo