Florisatus Fine Books, Manuscripts & Musicalia

 Reeds gedurende mijn studietijd in Groningen (ik begon met Klassieke talen en studeerde af in de studierichting Mediaevistiek) verzamelde ik zelf mooie, oude boeken en werkte ik als student vele jaren in het antiquariaatswezen en maakte ik beschrijvingen voor veilingcatalogi. Ook na mijn studie heb ik steeds met oude, kostbare en inhoudelijk interessante boekenmaterie mogen werken, eerst als beschrijver bij de STCN (Short Title Catalogue Netherlands) en daarna 5 jaar bij Antiquariaat Brinkman in Amsterdam. Omdat het dagelijkse reizen in de spits me steeds meer tegen begon te staan, wilde ik een werkzaamheid dichter bij huis, een eigen zaak beginnen was het plan: dat is gelukt en nu kan ik al mijn tijd en energie in zinvol beschrijf- en researchwerk steken en me geheel aan mijn passie voor boeken en hun achtergrond wijden.

Mijn hart ligt bij mooie en oude boeken. Ik werk graag met fraaie objecten en doorgaans zijn dit ook objecten die uitnodigen tot verder onderzoek en die me dwingen de geschiedenis in te duiken: boeken met een verhaal die mijn nieuwsgierigheid prikkelen, waarvoor ik mijn kennis kan gebruiken en waaruit ik zelf ook veel nieuws kan leren. Ik werk met een overzichtelijke voorraad van boeken die in een goede conditie verkeren, liefst bijzonder zijn of met een mooi verhaal.

Er is momenteel niet een specifiek veld waartoe ik me wil beperken. Het gaat mij om mooie en interessante boeken en die vind je in alle gebieden. Dat wil niet zeggen dat ik geen voorliefdes heb. Ik heb speciale interesse in:

– boekbanden,
– muziekdrukken,
– namiddeleeuwse manuscripten,
– gegraveerde boeken
– boekillustratie

Het summum is hierbij een fraai vormgegeven en goed geïllustreerd boek, gestoken in een vakkundig gemaakte band, met een mooie provenance en in uitstekende staat, een “perfect marriage”.

Openingstijden: Alleen op afspraak – by appointment only.

U bent van harte welkom om mij te bezoeken op Plein 19C in het centrum van Den Haag, recht tegenover de Tweede Kamer op 10 minuten loopafstand vanaf Station Den Haag Centraal. Meld u zich a.u.b. wel telefonisch of per email aan.

 

Contact information

Edwin Bloemsaat

Plein 19-C

2511 CS

Den Haag

T. + 31 (0)614270027

E. finebooks@florisatus.nl

W. http://www.florisatus.nl

Highlights from Florisatus Fine Books, Manuscripts & Musicalia

Catalogues

Alle boeken en catalogie van Florisatus Fine Books, Manuscripts & Musicalia