Antiquariaat SECUNDUS

Antiquariaat Secundus bevindt zich in Zeeuw-Vlaanderen, dicht bij de grens met België. Dit is dan ook één van de redenen dat wij in het begin vooral op de Vlaamse markt gericht waren.

Mijn eerste inspiratie in het vak heb ik opgedaan bij het roemruchte antiquariaat Merlijn in Hulst; daar is de kiem gelegd. Pas veel later, na een aantal jaren in het onderwijs te hebben gewerkt, durfde ik het aan om voor mezelf te beginnen. Mijn inschrijving  in de Kamer van Koophandel dateert van 1993. In 2003 werd ik lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren. Sinds ik, eveneens in 2003, op internet begon, ben ik me steeds meer internationaal gaan richten, zonder mijn oorspronkelijke specialismen uit het oog te verliezen.

In het begin hebben we op allerlei boekenmarkten en -beurzen in Nederland en Vlaanderen gestaan. Later zijn daar enkel de ILAB-beurs in Amsterdam en de Antiquarenbeurs in Mechelen van overgebleven. Inmiddels hebben we helaas moeten ervaren dat ook de belangrijke beurzen het om diverse redenen steeds moeilijker hebben gekregen. Persoonlijk heb ik dit zeker ondervonden omdat ik bijna tien jaar betrokken ben geweest bij de organisatie van de beurs in de Passenger Terminal in Amsterdam, eerst enkel voor ILAB-leden, maar de laatste jaren in samenwerking met leden van de BOB.

P.F.W.H. Everaers

 

Contact information

P.F.W.H. Everaers

Marco Pololaan 18

4562 AC

Hulst

T. 0114-314209

F. 0114-314209

E. secundus@zeelandnet.nl

W. http://www.antiqbook.nl/secundus

Highlights from Antiquariaat SECUNDUS

Catalogues

Alle boeken en catalogie van Antiquariaat SECUNDUS