Antiquariaat Fokas HOLTHUIS

Antiquariaat Fokas Holthuis is gespecialiseerd in literatuur in eerste en bijzondere uitgaven, bibliofiele en geïllustreerde boeken, Nederlandse en Engelse private presses, originele handschriften, brieven en literaire archieven. Onze zaak is alleen op afspraak te bezoeken, wanneer we weten wat uw interesse heeft.

Fokas Holthuis (1964) is de oprichter van onze zaak. In Nijmegen volgde hij de inspirerende colleges van Piet Buijnsters en Kees Fens om uiteindelijk zijn studie te staken en zich op 11 april 1994 in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zijn liefde voor unieke items als handschriften en foto’s liet zich al zien in zijn allereerste catalogi. Fokas houdt van het avontuur dat elke inkoop is (van enkele bijzondere boeken tot grote bibliotheken). Zijn ‘bombestendige’ pakketten en pakjes zijn in de wijde omtrek bekend.

Paul Snijders (1954) studeerde in 1983 af in de richting Typografie aan de AKI in Enschede. Daarna werkte hij bij boekbinderij Phoenix, waar hij een zeer geoefend zetter van rugtitels werd. In 2001, na 16 jaar trouwe dienst bij De Slegte in Den Haag, kwam Paul bij de zaak. Intussen heeft hij onder de naam Paulbooks zijn eigen specialisaties ontwikkeld: ongewone literatuur, luxe en vreemdvormige boekbanden, geschiedenis, transport, homoseksualiteit, handelscatalogi, miniboekjes, seksuologie uit een ver verleden.

By appointment

T: +31-70-346 6020 (Dutch, English and German only)
E: fokas@fokas.nl
W: http://www.fokas.nl


Specializations: Autografen en Brieven; Boek- en Drukgeschiedenis; Duitse Literatuur; Erotica; Franse Literatuur; Engelse Literatuur; Avant-Garde; Boekbanden; Homo-Literatuur; Incunabula; Geïllustreerde boeken; Kunstenaarsboeken; Manuscripten en Documenten; Moderne Eerste Drukken; Nederlandse Literatuur; Moderne Geïllustreerde Boeken; Numismatiek en Penningkunde; Poëzie; Politiek; Transport; Typografie; Vlaamse letterkunde;

Contactgegevens
Antiquariaat Fokas Holthuis
Fokas Holthuis/Paul Snijders
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
T: +31-70-346 6020 (Dutch, English and German only)
M: +31-6-4190 9323
F:
E: fokas@fokas.nl
W: http://www.fokas.nlAntiquariaat Fokas Holthuis - Opdrachtexemplaren. Catalogus 83


View Catalog


Antiquariaat Fokas Holthuis - Gelukkig Nieuwjaar. Catalogus 82


View Catalog


Antiquariaat Fokas Holthuis - Uit de bibliotheek van de Nijhoffs. Catalogus 81


View Catalog


Antiquariaat Fokas Holthuis - Catalogus 80: Uit de bibliotheek van Joost Zwagerman


View Catalog


Antiquariaat Fokas Holthuis - catalogue 78 Paulbooks


View Catalog


Catalogus E. du Perron - antiquariaat Fokas Holthuis


View Catalog


Catalogus 72: Jacob Israël de Haan


View Catalog