Antiquariaat Fokas HOLTHUIS

Antiquariaat Fokas Holthuis is gespecialiseerd in literatuur in eerste en bijzondere uitgaven, bibliofiele en geïllustreerde boeken, Nederlandse en Engelse private presses, originele handschriften, brieven en literaire archieven. Onze zaak is alleen op afspraak te bezoeken, wanneer we weten wat uw interesse heeft.

Fokas Holthuis (1964) is de oprichter van onze zaak. In Nijmegen volgde hij de inspirerende colleges van Piet Buijnsters en Kees Fens om uiteindelijk zijn studie te staken en zich op 11 april 1994 in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zijn liefde voor unieke items als handschriften en foto’s liet zich al zien in zijn allereerste catalogi. Fokas houdt van het avontuur dat elke inkoop is (van enkele bijzondere boeken tot grote bibliotheken). Zijn ‘bombestendige’ pakketten en pakjes zijn in de wijde omtrek bekend.

Paul Snijders (1954) studeerde in 1983 af in de richting Typografie aan de AKI in Enschede. Daarna werkte hij bij boekbinderij Phoenix, waar hij een zeer geoefend zetter van rugtitels werd. In 2001, na 16 jaar trouwe dienst bij De Slegte in Den Haag, kwam Paul bij de zaak. Intussen heeft hij onder de naam Paulbooks zijn eigen specialisaties ontwikkeld: ongewone literatuur, luxe en vreemdvormige boekbanden, geschiedenis, transport, homoseksualiteit, handelscatalogi, miniboekjes, seksuologie uit een ver verleden. 

By appointment

T: +31-70-346 6020 (Dutch, English and German only)
E: fokas@fokas.nl
W: http://www.fokas.nl

Contact information

Fokas Holthuis & Paul Snijders

Daal en Bergselaan 78

2565 AG

Den Haag

T. +31-70-346 6020 (Dutch, English and German only)

M. +31-6-4190 9323

E. fokas@fokas.nl

W. http://www.fokas.nl

Highlights from Antiquariaat Fokas HOLTHUIS

Catalogues

Alle boeken en catalogie van Antiquariaat Fokas HOLTHUIS