Antiquaren met UNESCO wereldwijd in actie voor het boek

Op 23 april j.l. organiseerden ILAB boekhandelaren over de gehele wereld zgn. ILAB Pop Up Book Fairs – boekpresentaties, lezingen, tentoonstellingen, performances, taxatie sessies – binnen hun lokale gemeenschappen en onder de paraplu van de ILAB. Met deze actie wordt aandacht geschonken aan geletterdheid en geld ingezameld voor het UNESCO Forest Whitaker Peace and Development initiative (WPDI) dat zich inzet voor Zuid-Soedanese kinderen.

Zie voor meer informatie hier: 1800 booksellers strike a blow for literacy

Antiquariaat Isis organiseerde dit jaar wederom Folkingestraat pop-up bookstreet in het kader van World Book and Copyright Day. Ook dit jaar waren zij weer de enige pop-up bookstreet ter wereld!

DSC03022 DSC02960

In alle etalages werd aandacht aan het boek besteed. De winkeliers toonden in hun etalages hun favoriete boeken of boeken over hun producten. In de synagoge was een tentoonstelling van joodse boeken en boeken over het jodendom te zien. Ook was er een kleine boekenmarkt, georganiseerd door de Stichting LEES-GOED, een stichting die zich gespecialiseerd heeft in boeken voor laaggeletterden. Antiquariaat Isis hield een speciale uitverkoop. De opbrengst kwam geheel ten goede aan The Whitaker Peace and Development Intitiative. Gelukkig zat het weer mee en werd het een gezellige en drukke dag.

-824251022582EB4E

Voor meer informatie: Antiquariaat Isis Folkingestraat 20 9711 JW Groningen 050-3184233 info@isis-books.nl

Ook Antiquariaat Van der Steur en veilinghuis Bubb Kuyper organiseerden op 23 april een ILAB POP UP Boekenmarkt voor de winkel van Van der Steur naast de Haarlemse Kruispoort. Voor meer informatie: Antiquariaat van der Steur, 023-5311470, antiquariaat@vandersteur.nl.

DSC02962